Quins són els beneficis de badallar?

Els beneficis de badallar a Rutines de Felicitat

El badall és un dels nostres petits gestos quotidians, però t’has parat a pensar quins són els beneficis de badallar? I quantes vegades al dia badalles? Normalment, ho fem en períodes de somnolència o en estats de baix nivell d’alerta. Per això és freqüent que tinguem ganes de badallar al matí quan ens llevem i just abans d’anar a dormir perquè és la manera que el cos té de dir-nos que té son. És un gest de transició de l’estat d’alerta a l’estat de somnolència i viceversa. Per això, a vegades badallem quan el nostre cervell està cansat de mantenir l’atenció durant una estona llarga o en situacions de monotonia o d’avorriment.

Badallar, un gest quotidià molt beneficiós

Badallar ens és tan agradable perquè el nostre cos allibera substàncies del plaer i de la satisfacció. És el cas de la coneguda dopamina, que disminueixen el nostre nivell d’estrès i ens ajuden a relaxar-nos. Si al badall hi sumem l’estirament dels braços per a poder expandir les costelles encara és molt més agradable.

Sovint respirem per sota de les nostres capacitats pulmonars i ens limitem a utilitzar la part alta del tòrax. Així que el badall és una bona eina per a mobilitzar tota la caixa toràcica, i especialment el diafragma, un múscul íntimament relacionat amb les emocions. Alhora, la nostra boca s’obre al màxim i això ens permet relaxar i estirar els músculs més forts del nostre cos, els messeters, els músculs de la masticació. Si ets dels que serres les dents de forma inconscient (bruxisme), segur que badallar et relaxarà aquesta zona.

És curiós com el badall s’encomana, és molt contagiós! Possiblement només llegint aquest article ja deus haver fet més d’un badall. I per què se’ns encomana? Per l’empatia emocional, una funció de les nostres neurones “mirall” que ens permet posar-nos al lloc dels altres i alhora sentir-nos com ells se senten.

T’atreveixes amb aquesta petita rutina per badallar?

Així que et proposem una rutina de felicitat: un exercici diari molt senzill perquè puguis gaudir de tots aquests beneficis del badall. Regala’t un massatge circular just davant de cada orella, allà on hi ha l’articulació de les mandíbules. Relaxa la mandíbula i respira per la boca tranquil·lament. I… màgia! Aconseguiràs provocar badalls fàcilment. Intenta fer-ne un mínim de 10. Et sorprendrà com van apareixent en un tres i no res i et sentiràs de meravella!

 

Si ets d’aquelles persones que tenen tendència a tensar la mandíbula potser també et pot interessar aquest vídeo sobre les cervicals i la posició del cap.

Gemma Carreras
Related Posts