Saps com pots depurar el fetge? Prova aquesta infusió hepàtica

Infusió hepàtica per depurar el fetge a Rutines de Felicitat

Aquesta infusió hepàtica m’ha solucionat uns quants problemes de cop. I és que feia temps que tenia símptomes relacionats amb el fetge, però no ho havia relacionat mai. Tenia al·lèrgies diverses, un mal de regla bastant insuportable. A més, el poc alcohol que bevia em tapava el nas i intentava no prendre cafè perquè m’alterava el ritme cardíac i em feia sentir nerviosa.

Va ser la meva recerca per fer desaparèixer els acúfens que patia i encara pateixo que em va portar a descobrir un especialista en medicina xinesa que em va dir que necessitava depurar el fetge. I prenent aquesta infusió hepàtica vaig anar guanyant energia, sentint-me més lleugera, em va deixar de fer mal la regla i l’alcohol i el cafè que prenc molt de tant en tant, no em provoquen els efectes d’abans.

Us explicaré la barreja de plantes que em prenc perquè és un remei molt fàcil. Només cal canviar l’hàbit de prendre una infusió o te qualsevol per aquesta infusió hepàtica. És cert que requereix constància, els efectes de la fitoteràpia són lents. Però per mi, prendre infusions és un plaer a qualsevol època de l’any i no se’m fa gens feixuc.

I com sé si he de depurar el fetge?

Doncs la veritat és que si et trobes bé, no tens per què preocupar-te, però desintoxicar el fetge crec que és una d’aquelles coses recomanables per a tothom. Sobretot, et pot anar bé després d’èpoques d’excessos o just abans, per preparar l’organisme.

Preparació de la infusió hepàtica

Compro les següents fulles i llavors seques i faig la meva pròpia barreja a un pot de vidre ben gran: boldo, dent de lleó, card marià, carxofera, desmodium. De tant en tant, hi afegeixo aspreta o cua de cavall, que tot i que no té propietats pel fetge, és molt diürètica.

Poso a bullir la quantitat d’aigua per tres tasses. Hi afegeixo una cullerada sopera de la barreja hepàtica i deixo bullir durant 3 minuts a foc lent. Deixo reposar-ho 10 minuts.

A vegades, hi afegeixo alguna altra flor, llavors, arrels o fulles perquè cada dia tingui un gust i unes propietats diferents: anís verd (endolceix la barreja amarga), regalèssia (per dies en què em sento més cansada), camamilla (un toc més dolç), artemisa (antivíric), un tros d’arrel de gingebre pelat (antivíric i energètic).

 

Poc a poc i bona lletra

La fitoteràpia sempre és més efectiva presa en dejú. Normalment em preparo la infusió al matí i me la vaig prenent durant el dia. Pots prendre-la just abans de dinar, a mitja tarda, abans de sopar. Té un gust amarg al que crec que ja m’he acostumat. Si us costa molt, podeu provar de bullir menys quantitat de plantes per la mateixa quantitat de líquid.

També és important evitar els fregits i menjar verdures amargants com les carxofes (que per cert, m’encanten!). I incloure amanides amb fulles verdes crues com la ruca, l’escarola, les endívies, la xicoira, créixens, raves…

Podeu llegir més informació sobre el desmodium i la desintoxicació del fetge a aquest article del Manantial de la Salud. Hi podreu comprar les barreges de fitoteràpia ja preparades. També en podreu trobar a qualsevol herbolari, com per exemple, el Racó de la Rosa.

Gemma Carreras
Related Posts