Torna les espatlles al seu lloc amb aquesta rutina

Com col·locar bé les espatlles amb la Carol de Rutines de Felicitat

Et fan mal les espatlles? Sovint apareixen dolors sense una explicació o causa clara. Ens diem: “Però si no he fet res de nou. He fet el que faig sempre i un dia em va començar a fer mal un punt a l’espatlla que a vegades se me’n va cap al braç”. I així anem arrossegant molèsties durant mesos evitant els moviments que ens reprodueixen el dolor.

L’origen de les lesions a les espatlles

És possible que sense adonar-nos-en hagi començat un procés inflamatori dels tendons de l’articulació de l’espatlla. Et sona la tendinitis de l’espatlla? I del múscul supraespinós? I del bíceps? Doncs desvetllem el possible origen d’aquestes lesions.

Al nostre dia a dia manipulem objectes que tenim situats davant nostre, i convivim cada vegada més amb ordinadors i vides laborals sedentàries. De la mateixa manera que vam veure com les pantalles han anat avançant la posició del cap, també s’han anat arrossegant les espatlles cap endavant, posicionant-se en rotació interna i, de retruc, s’han acabat separant les escàpules.

Músculs escurçats i músculs vençuts

Tot parteix d’un desequilibri muscular a favor de tots els músculs que ens tanquen les espatlles i els braços respecte aquells que ens els obren. De manera que ens trobem músculs escurçats a la cara anterior de l’espatlla, com els pectorals i els bíceps, que treballen en excés, i uns músculs “vençuts”, els posteriors de l’espatlla i l’esquena que estan massa estirats. Així, cap dels dos grups musculars poden funcionar bé.

A la llarga, aquest desequilibri esdevindrà la nostra postura habitual, canviaran els espais articulars i els tendons que es troben en aquesta zona començaran a patir manifestant-se amb contractures i inflamacions.

Ets a temps de reeducar la posició de les espatlles

Hem de recuperar la comoditat muscular si volem reeducar la posició i prevenir futures lesions. Com? En aquest vídeo t’expliquem la rutina que cal seguir pas a pas:

  1. Mobilitzar les articulacions de l’espatlla per alliberar-les de tensions. Descobrim el moviment de les escàpules.
  2. Tractar amb automassatge els punts dolorosos: bíceps i supraespinós.
  3. Relaxar els músculs sobrecarregats, estirant-los: pectoral i cadena anterior del braç
  4. Recuperar els músculs “desprogramats”: reprogramar la rotació externa.
  5. Exercicis de correcció postural i presa de consciència.

Cal que tinguis present:

  • Relaxar la musculatura de la regió cervical i esquena dorsal. Realinear la posició del cap si està en posició avançada.
  • Una dieta equilibrada i una adequada hidratació mantindrà els tendons elàstics i flexibles.
  • Reduir els nivells d’estrès.

Dedica una estona al dia a ajudar els músculs vençuts per retrobar el teu equilibri postural!

Gemma Carreras
Related Posts