Els peus no han fet vacances aquest estiu

Els peus a Rutines de Felicitat

T’has parat a pensar que els peus a l’estiu no han descansat? Tot al contrari, encara han treballat més per l’ús d’un calçat diferent de la resta de l’any. Les elevades temperatures tampoc hi ajuden.

Els peus i el calçat de l’estiu

El calçat obert fa “respirar” més el peu, que es passa tot l’any protegit amb mitjons dins les sabates tancades. Hem de pensar que el sol també deshidrata la pell del peu que queda descoberta. Si tenim els peus exposats molt de temps al sol sense protecció, la pell també se’ns pot arribar a cremar.

Les sandàlies i les xancles fan que el peu quedi menys subjecte i això obliga a fer un sobreesforç amb la musculatura. És la musculatura flexora dels dits que fa un esforç més elevat. Pensa com inconscientment a cada passa que fem els dits s’arrapen a la sola del calçat. Evidentment que això passa en major o menor mesura depenent del tipus de calçat.

Massatge amb olis vegetals i protecció solar

Per això et recomanem fer-te un petit massatge diari o setmanal als peus amb olis vegetals. Procura d’aplicar protector solar a l’empenya i els dits que quedin exposats al sol. Pots utilitzar l’oli de calèndula i especialment el de sèsam, que té un efecte vasodilatador (escalfor) i d’absorció molt elevat.

Amb aquest vídeo podràs detectar aquells músculs que es sobrecarreguen i aprendràs a relaxar-los a través dels estiraments que us proposa la Càrol.

Tot seguit us mostrem com fer-ho i també afegirem petits trucs fàcils i casolans per ajudar a refrescar i prevenir lesions de la musculatura del peu com poden ser les molestes fascitis plantars.

Necessitarem ben poca cosa: una pilota petita, una ampolla d’aigua, un oli vegetal, una tovallola i 5 minuts al dia per mimar aquesta musculatura.

 

Gaudeix de les últimes xancles de la temporada! Ah, i recorda de mirar els consells per a cames cansades i evita la retenció de líquids.

Gemma Carreras
Related Posts