Tens retenció de líquids? Fes que les teves cames volin!

Digues adéu a la retenció de líquids amb aquesta rutina de felicitat

T’has fixat si a l’estiu et lleves amb els turmells i els peus més boteruts? I al vespre notes les cames més pesades? Les altes temperatures afecten a la nostra circulació que es fa més lenta i feixuga especialment a les cames. En diem retenció de líquids. Això passa perquè la circulació de retorn és dificultosa i s’acaba retenint líquid a les zones més baixes del cos, més allunyades del cor.

Per aquest motiu podem afegir a les nostres rutines de felicitat petits consells i exercicis que ens ajudin a estimular el retorn circulatori i fer que les teves cames volin!

  1. Identificació de la retenció de líquids

Primer de tot aprendrem a identificar si tenim tendència a patir retenció de líquids Fixa’t si se’t desdibuixa el turmell o si els dits dels peus se t’inflen al matí o al final del dia.

També ho pots comprovar a la zona més baixa de les cames. Amb un dit fes pressió uns instants i observa si aquesta marca. Si dura en el temps i li costa tornar a la superfície i al seu color normal, tens retenció de líquids. Si en retens molts, a més dels exercicis que us mostraré al vídeo, també és recomanable el drenatge limfàtic manual.

  1. Exercicis per estimular el retorn circulatori

Utilitzem la gravetat per buidar l’excés de líquid de les cames amb una seqüència d’exercicis molt fàcils. Et recomano que la facis ben estirat per afavorir el recorregut del líquid cap a l’engonal, el nostre desaigüe. Els podràs fer a casa, al sofà i al llit. De fet, només et caldran uns coixins i una paret.

Si vols que el teu cos vagi eliminant líquids també durant la nit, et recomano que posis un coixí sota el matalàs a la zona dels peus. T’aviso que ho notaràs perquè necessitaràs anar més al lavabo!

  1. Els consells de l’àvia

Et recomano fer el remei de tota la vida de les àvies: els banys d’aigua tèbia amb sal, aprofitant el seu poder antiinflamatori. Per això també és tan saludable banyar-nos al mar.

També pots provar de fer banys de contrast. Els canvis de temperatura activen la circulació. Amb dos cubells farem banys de contrast d’aigua calenta i freda alterna. Ens donaran una sensació d’alleugeriment immediat. Sempre has de començar per la calenta, 3 minuts, i després 1 minut a la freda. A la freda no cal que els moguis. Repeteix la seqüència almenys tres vegades.

Tant els banys d’aigua tèbia amb sal com els banys de contrast els pots fer amb una esponja per afavorir els moviments del peu.

Incorpora a la teva dutxa diària un final refrescant ruixant-te amb aigua ben freda, de forma ascendent, dels peus cap als genolls.

 

Drenatge limfatic

I com t’he dit al principi, si tot i així segueixes patint pesadesa i inflor, sàpigues que hi ha teràpies manuals específiques per millorar la circulació i retenció de líquids. Per exemple, els massatges de derivació i, sobretot, el drenatge limfàtic. Aquest estimula la recollida de líquids gràcies a la gran permeabilitat que tenen els vasos limfàtics.

Amb les cames arribem allà on volem, regala’ls una estona al dia per seguir caminant amb alegria!

 

 

Gemma Carreras
Related Posts