No perdis el cap!

La posició del cap, a Rutines de Felicitat

T’has fixat que moltes persones tenen el cap en una posició massa avançada respecte el cos?

Només cal que observis com caminem pel carrer mentre estem pendents de la pantalla del mòbil o que facis una ullada als teus companys de feina que treballen asseguts davant de l’ordinador.

Efectivament, certs objectes com les ulleres progressives o les pantalles que les noves tecnologies han posat a les nostres vides fan avançar la posició del cap. El problema esdevé quan aquesta desviació es cronifica i passa a formar part de la nostra postura habitual.

Això no passa en les societats menys desenvolupades. Potser has tingut l’oportunitat de veure l’elegància d’una dona africana transportant gerros plens d’aigua sobre el seu cap? Manté la seva verticalitat intacte, el cap ben alineat, les espatlles obertes i un coll ben llarg.

La posició del cap, a Rutines de Felicitat

I tu, com tens el cap?

Mira’t en una foto de perfil i ho veuràs ben clar! No facis trampes… Si perdem la verticalitat del cap de forma mantinguda serà inevitable que sorgeixin desequilibris en la nostra postura de forma global i les conseqüents tensions musculars i lesions de la zona cervical i el seu entorn.

L’avançament del cap implica una funció deficitària dels músculs flexors profunds de la regió cervical. Aquests músculs realitzen el moviment “d’assentir” (allargant la part superior del coll) i actuen també com a estabilitzadors per mantenir la posició i suportar el pes del cap.

I tot plegat pot derivar en una deglució atípica, és a dir, l’avançament del cap provoca també l’avançament de la llengua que empeny cap a les dents incisives superiors quan empassem saliva, desviant-ne la corba natural. Ai la llengua… quin múscul! Ja en parlarem més endavant!

Per tot això, et proposem uns exercicis ben senzills per reeducar aquests músculs i tornar l’estabilitat perduda. Cal també relaxar els músculs de la zona que es trobin escurçats i reposicionar les espatlles. Estigues atent als propers vídeos!

Digues adéu als problemes cervicals i llueix un coll elegant amb aquests exercicis que et proposo!

 

 

 

Gemma Carreras
Related Posts