Practica l’equilibri uns minuts al dia

Treball d'equilibri a Rutines de Felicitat

Pots mantenir l’equilibri?

Gairebé fa 20 anys que imparteixo classes de gimnàstica postural, estiraments, Pilates, etc… I m’he adonat que hi ha un tipus d’exercicis que estan a la “llista negra” de les meves alumnes: els exercicis d’equilibri. En general no agraden.

Moltes vegades he sentit el típic “Jo no tinc equilibri”, “No hi ha manera d’aguantar-me”, “Sóc negada, no en sé”. Així que avui us vull convèncer dels grans avantatges que ens aporta el treball de l’equilibri. Per què?

Primer de tot perquè és una capacitat que sempre es pot millorar donant resultats en poc temps -si no hi ha cap anomalia en l’aparell auditiu intern-. I, sobretot, perquè el seu treball és molt complet: implica l’activació de la musculatura de tot el cos.

Treball d'equilibri a Rutines de Felicitat

Entre totes les funcions que exerceix la nostra musculatura n’hi ha una de vital importància: mantenir-nos en equilibri. Quan vàrem passar de la quadrupèdia a la posició de l’homo erectus en bipedestació, el cos va desenvolupar un sistema muscular per poder mantenir aquesta posició: el sistema tònic muscular. Són els músculs més profunds, els que estan més a prop de les grans articulacions que ens donen l’estabilitat i ho fan d’una manera involuntària.

Però llavors, si l’equilibri és inherent a la nostra bipedestació, per què ens costa tant? La vida sedentària ens està anestesiant i està fent que aquesta funció se’ns adormi! És senzill de respondre: ho entrenem massa poc, no forma part de les nostres rutines. I, en realitat, entrenar aquesta musculatura tònica és un hàbit molt saludable.

A través del treball de l’equilibri despertarem i estimularem aquests músculs, tonificant-los i evitarem la seva tendència natural a escurçar-se. No t’ho pensis més, RE-EQUILIBRA’T!

Prova de fer algun d’aquests exercicis que et proposo al següent vídeo. Els pots anar alternant o triar-lo segons com et sentis quan els vulguis practicar:

 

Gemma Carreras
Related Posts