Com ens podem aixecar tenint cura de les nostres lumbars?

Rutines de Felicitat. Aixecar-se del llit

Ens podem aixecar tenint cura de les nostres lumbars?

Riiiiiiiiing! Sona el despertador. Faig el ronso 5 o 10 minuts més i posposo l’alarma.

Quina mandra que tinc. Badallo, recordo que he de treure la roba de l’assecadora, preparar l’esmorzar, anar a despertar als nens per anar a l’escola, agafar els papers per la reunió, deixar la bossa preparada per la classe de ioga… Apago el despertador i m’incorporo de cop, espitada, flexionant el cos cap endavant, cap als malucs. Peus a terra i amunt! I així, dia rere dia.

rutines-felicitat-carol-llit-4

Al matí la nostra musculatura està adormida i freda després d’estar 8 hores descansant i és millor activar-la a poc a poc per prevenir possibles lesions a la zona lumbar. A més, si tens la pressió baixa, amb aquest canvi tan sobtat de la posició del cap et pots marejar.

Per tant, com ens podem aixecar tenint cura de les nostres lumbars? Només cal que incorporem una nova rutina, un moviment fàcil per cuidar de la nostra esquena.

Quan et vulguis llevar, posa’t de costat, de cara a la banda del llit per on sortiràs. Treu els peus a fora i amb l’ajuda de les mans empeny el cos cap amunt fins que quedis assegut a la vora del llit.

És molt senzill. T’ho explico aquí al vídeo:

Et recomano que integris aquesta petita rutina de felicitat sempre que vulguis aixecar-te del llit, del sofà, del terra, de la tovallola a la platja…

Només cal pensar-hi! Els primers cops, ho recordaràs un cop t’hagis aixecat, però poc a poc, ho aniràs fent de forma inconscient, perquè el nostre cos és savi i si li ensenyem bons hàbits, ens els acaba demanant.

Gemma Carreras
Related Posts