Tasta un suc de remolatxa irresistible

Suc de remolatxa, poma, llimona i gingebre

Sí, és cert, sovint fa mandra fer un suc, però és la millor manera de començar el dia quan fa bon temps, a la primavera i a l’estiu, sobretot. Els sucs ens alcalinitzen la sang i ens omplen de vitamines i minerals. A l’hivern, no tant, perquè ens refreda el cos i tindríem fred. A mi m’agrada molt pensar que l’esmorzar, en castellà desayuno, és l’àpat que trenca el dejuni que hem fet des del sopar (des-ayuno), per tant, ha de ser un àpat que desperti el nostre cos de forma amable i dolça. I aquest suc de remolatxa és deliciós!

Suc de remolatxa, poma, llimona i gingebre

Ingredients per a dues persones pel suc de remolatxa

  • 2 pomes
  • 2 remolatxes mitjanes
  • 1 llimona
  • gingebre segons la tolerància que tinguis

Tots els ingredients són ecològics, per això podem posar la pela al suc. Excepte el gingebre, tot és de La Kosturika, els pagesos que produeixen la verdura del grup de consum del que formo part, La Fresca. Us recomano formar part d’una cooperativa o grup de consum per estar molt més a prop del productor, per menjar verdures de proximitat i per donar suport a un altre model agroalimentari. Us en parlaré més endavant! 😉

Propietats dels ingredients del suc de remolatxa

A molt poca gent li agrada la remolatxa, però hi ha moltes maneres de menjar-la que segur que us en faran enamorar! Té un gust molt terrós que sobta, però si la combines amb aliments dolços, com les pomes si vols fer un suc, o les cebes si vols fer una crema de remolatxa, queda molt compensat. Fa molt temps que la incloc als sucs, amanides, cremes… perquè conté molt ferro. Així que si ets propens a tenir o tens anèmia, aquesta és una manera natural per combatre-ho!

La llimona que molta gent es pren amb aigua per alcalinitzar l’organisme, jo la poso sencera al suc. Proveu-ho, és espectacular!

I a un dels meus sucs no hi pot faltar mai el gingebre! Un aliment que forma part de la cuina de la família gràcies a la nostra tieta vietnamita, que és qui ens el va descobrir. És un aliment probiòtic que ens ajuda a no posar-nos malalts.

Als sucs també hi podem afegir algun superaliment com l’herba de blat, l’espirulina, la maca…

Procediment

Els ganivets que utilitzo són de porcellana per no oxidar els aliments i per aquest mateix motiu utilitzo una màquina que no oxidi el suc. Com que premsa la fruita i les vedures, n’extreu el suc sense escalfar-les. Ara bé, aquestes màquines són cares i els sucs es poden fer també amb les típiques liquadores de suc de poma. Tardaràs una mica més i el suc potser s’oxidarà una mica, però serà igualment una manera saludable de començar el dia! I quan et facis molt fan dels sucs, demana la màquina als Reis Mags! 🙂

I, com us dic al vídeo, la polpa, la farem servir per fer un muesli tal com us explico en aquest vídeo! 😉

Espero que us encanti!

Gemma Carreras
Related Posts