Saps com pots estirar el múscul piramidal?

Estirament piramidal. Rutines de Felicitat

És molt important saber com hem d’estirar el múscul piramidal i la musculatura complementària que l’envolta, perquè pel seu costat hi passa el nervi ciàtic. Pensa que si el múscul piramidal està en tensió pot acabar comprimint el nervi i provocar el que anomenem “falsa ciàtica” o síndrome del piramidal.

El múscul piramidal

El piramidal és un múscul que neix a la vora interna del sacre i acaba inserint-se a la cara externa del fèmur. I quina funció té? Doncs, ens permet fer la rotació externa del maluc quan estem drets i, juntament amb altres músculs de la zona, estabilitza la pelvis.

Estirament piramidal. Rutines de felicitat

 

Com podem diferenciar un atac de ciàtica d’un síndrome del piramidal?

En el segon cas, els símptomes són més lleus; el dolor pot irradiar a la cara posterior de la cuixa però no per sota del genoll. Generalment el dolor s’incrementa quan estem asseguts i, a vegades, pot afectar a la zona perineal i els engonals.

Per tant, què us sembla si comencem a estirar el múscul piramidal?

Ho podem fer en diferents posicions i amb diferents mètodes. Recorda que mai has de fer-te mal, al contrari, has d’aconseguir una sensació agradable i alliberadora. Després de mirar el vídeo, quina sensació notes quan acabes d’estirar el piramidal? Et fa l’efecte que la cama que has estirat és més llarga? Té menys tensió? Està una mica més alliberada?

 

Algunes propostes més

Com que el nostre objectiu és aprendre a escoltar el nostre cos, aquesta setmana et proposem, a més de l’estirament, que observis aquests dos detalls:

  • Quan camines com col·loques els peus quan trepitges a terra? Obres un peu més que l’altre?
  • Estira’t panxa enlaire i deixa que es relaxin completament les cames. Hi ha diferències en la posició dels teus peus?

El cos ens dóna pistes sobre els nostres desequilibris musculars. En principi, són adaptacions normals perquè la simetria perfecta no existeix, però val la pena estar atents a aquestes compensacions per evitar possibles lesions.

Gemma Carreras
Related Posts