Aprèn a fer-te la teva pasta de dents

rutines-de-felicitat-pasta-de-dents

Us explico un secret… la meva pasta de dents! Feia temps que buscava una bona pasta de dents, que fos natural, feta amb ingredients ecològics i que netegés bé les dents, la geniva i la llengua, i que alhora fos agradable de gust i textura.

De fet, per fer aquesta pasta de dents, faig servir 5 ingredients comestibles, i remarco que són comestibles, perquè crec que tot el que ens posem a la pell ens ho hauríem de poder menjar, perquè al cap de poca estona d’aplicar-nos-ho a la pell entra al torrent sanguini. Per tant, per un producte d’higiene que ens posem a la boca, encara amb més raó cal utilitzar ingredients comestibles.

El que em va fer més il·lusió de la descoberta va ser quan, després d’un any d’utilitzar-la a casa, el meu xicot va anar al dentista a la revisió anual a la que sempre li trobaven una càries o una altra i no en tenia cap ni una per sorpresa de la dentista! Així que encara un motiu més per continuar-la fent servir.

 

rutines-de-felicitat-pasta-de-dents-ingredients

Ingredients de la pasta de dents:

  • 6 cullerades d’argila en pols comestible
  • 2-4 gotes d’oli essencial d’arbre del te comestible
  • 2-4 gotes d’oli essencial de menta piperita comestible
  • aigua mineral natural
  • sal rosa segons la necessitat que tinguem que la pasta sigui més o menys salada o neutra.

Estris:

  • pot de vidre amb tapa. Un cop net, sempre el desinfecto amb alcohol per poder conservar bé la pasta de dents.
  • cullera de fusta
  • estri de fusta per remenar

Propietats:

L’oli essencial de menta piperita és antibacterià, antiviral i ajuda a prevenir i a eliminar l’halitosi. L’oli essencial de l’arbre del te és antisèptic i aporta molta frescor a la boca. L’argila blanca és antiinflamatòria, refrescant i antibiòtica. És una pasta de dents casolana molt saludable i blanquejant.

Temps:

No tardaràs més de 5 minuts!

Què? T’hi animes? Prova de fer la teva pasta de dents casolana amb aquest vídeo:

Recomanacions:

Cal netejar sovint el raspall de dents. Jo ho faig amb vinagre de poma i queda com nou.

Pots comprar aquests ingredients a la botiga El Racó de la Rosa.

Gemma Carreras
Related Posts