Què puc fer per calmar les picades?

Remeis per calmar les picades de mosquits i meduses

Com podem calmar la coïssor de les picades?

Us presentem un remei fàcil de fer que ens servirà per tot tipus de picades amb verí, siguin de mosquits, meduses, aranyes o abelles.

Afegirem a 10 ml d’oli de calèndula, 6 gotes d’oli essencial d’espígol mascle. Barregem bé i ja està fet! És molt pràctic si utilitzes un recipient petit amb aplicador tipus “roll-on” (el pots trobar a parafarmàcies, herbolaris o botigues de venda d’envasos).

I si la picada és molt grossa i pica molt?

Aplicarem directament l’oli essencial d’espígol mascle sobre la zona afectada a intervals de 5 minuts, fins que es calmi la sensació de picor.

Si no t’agraden les barreges fetes amb oli

Si la sensació greixosa que deixa l’oli a la pell no t’agrada pots optar per una altra combinació:

En aquest cas utilitzarem l’esperit de vi o alcohol de 96 graus i càmfora. Agafem una ampolla de 250 ml d’alcohol i li afegim un trosset de càmfora tan gros com la punta del dit índex. Barregem fins que es dissolgui i ja ho tenim!

La manera d’aplicar, al ser alcohol, serà més generosa i fent una mica de frega, fins que s’absorbeixi. A més de calmar-nos ens donarà una sensació de frescor molt agradable!

I en el cas de les picades de medusa?

El mateix oli essencial d’espígol mascle és un remei poderosíssim. Hem de tenir paciència i ho aplicarem directament cada 2 minuts, fins que la inflamació disminueixi.

Altres remeis

La llista seria molt llarga però t’explicarem els que pots tenir més a l’abast.

Sal o bicarbonat de sodi. Frega la zona amb sal i notaràs que la coïssor va cedint. També ho pots provar amb bicarbonat dissolt amb aigua i deixar actuar durant 15 minuts sobre la picada. Després, retirar-ho amb aigua.

Llimona o tomàquet. La seva acidesa alleuja la picor.

Argila. Sobretot va bé per després de les picades de abelles o vespes. Fem una pasta espessa amb aigua i ens ho apliquem la zona de la picada. Treure quan es comenci a assecar i repetir el procediment fins que minvi la inflamació. Ens pot servir igualment, el fang.

All. Utilitzat després de les picades d’escurçons. Tallar un all per la meitat i fregar-lo bé sobre la picada.

AH! I intenta no gratar-te les picades perquè no se t’infectin.

I ara, a gaudir del que queda d’estiu!

Adrià

Gemma Carreras
Related Posts