Repel·lents de mosquits que hidraten la pell

Repel·lent de mosquits

Voleu passar un estiu sense que els mosquits us xuclin la sang i no us hagueu de gratar constantment les picades? És molt fàcil. Al vídeo et proposem que facis amb nosaltres uns repel·lents de mosquits naturals. Són innocus i eficaços que, a més de protegir-nos, ens hidrataran la pell.

Repel·lent de mosquits per adults

Agafarem una ampolleta amb 100 ml d’un oli sec, tant pot ser de germen de blat, ametlla o avellana. El que més us agradi. Us recomano el de germen de blat perquè es molt hidratant i s’absorbeix molt bé.

Després li afegirem 25 gotes de cadascun dels següents olis essencials: espígol mascle o blau, citronel·la i gerani. Ho barregem bé i ja el tenim fet!

Tot i ser un oli molt agradable, cal tenir cura a l’hora d’aplicar-lo al voltant de les mucoses com els ulls o la boca. A la resta del cos el podem aplicar generosament. A més d’allunyar els mosquits també ens hidratarà la pell.

Repel·lent per a nens

Seguir els mateixos passos que abans, però només afegint 7 gotes de cada oli essencial en els mateixos 100 ml del oli que triem.

Una altra opció més potent per adults

Un altra combinació d’olis essencials que també funciona molt bé, però que hauríem d’utilitzar amb moderació perquè és molt potent, és l’alfàbrega sagrada i el clau.

En aquest cas afegirem 30 gotes d’alfàbrega sagrada i 20 gotes de clau als 100 ml d’oli de base que haguem triat. El recomanem per quan viatgem a zones tropicals!

Alguns consells més

La vitamina B1 també ajuda a que els mosquits ens piquin menys. Aquesta la podem trobar en els complexos vitamínics de la família B o bé al llevat de cervesa. Perquè faci efecte, ho hauríem de prendre un mes abans de l’arribada dels mosquits o de l’inici del viatge.

La dosi a seguir en el cas de les vitamines és la indicada a l’envàs, que sol ser diària. I en el cas del llevat de cervesa a raó de dues cullerades soperes al dia, que podeu afegir a l’amanida o prendre amb aigua o suc.

També et pots descarregar una aplicació de mòbil anomenada MOSQUITO ALERT que ens mostra a quines zones s’ha trobat el mosquit tigre, els llocs on acostumen a criar i altres informacions útils.

Mosquito Alert

Ja us han picat els mosquits? Al proper vídeo us ensenyarem solucions per calmar les picades. Ens agradarà saber com t’ha anat! Ho pots compartir aquí al blog de Rutines de Felicitat.

Adrià

Gemma Carreras
Related Posts