Batut verd per aprofitar les fulles de pastanaga

Aprofitar les fulles de pastanaga a Rutines de Felicitat

Sabeu aprofitar les fulles de pastanaga?

Us ensenyaré una recepta molt fàcil i ràpida per fer-ne un deliciós batut amb pinya. M’encanten les receptes que t’ajuden a aprofitar parts d’aliments que estem acostumats a llençar. Ja fa molt temps que utilitzo les fulles de pastanaga, remolatxa, fonoll, porro, etc.

Batut de pinya i fulles de pastanaga a Rutines de Felicitat

Ingredients per a dues persones

  • Mitja pinya
  • Un grapat de fulles de pastanaga ecològiques
  • Aigua
  • Opcional: algun superaliment (maca, herba de blat, spirulina)

Procediment

Pelo i tallo la pinya per facilitar la trituració. Les fulles de pastanaga les tallo de manera que no quedin fills molt llargs que es puguin enredar a la batedora. Triturar-ho junt a la batedora fins que quedi la textura de batut que vulguem. A mi m’agrada que hi quedin trossos fins i així em recordi de mastegar cada glop.

Com va dir Gandhi, hauríem de mastegar les begudes i beure els aliments. És a dir, hem de beure els líquids més a poc a poc del que ho solem fer i mastegar molt més els aliments sòlids. Penseu que l’absorció dels nutrients comença a la boca, per tant, hem de mantenir els aliments una estona, i evitar engolir sense ser-ne conscient.

Altres possibles usos

Les fulles de pastanaga també es poden incloure a les sopes i caldos. Se’n pot fer infusió, amanida amb les fulles crues o macerades, utilitzar-les com el julivert, saltejar-les amb altres verdures… Seguiré investigant a veure si puc compartir alguna recepta salada per llepar-se’n els dits!

I tu, t’hi atreveixes? Ja ens explicaràs què t’ha semblat! Tens més idees per aprofitar les fulles de pastanaga? Ho pots compartir aquí al blog de Rutines de Felicitat.

 

Gemma Carreras
Related Posts